Brad Pitt kalder USAs krig mod narko en fiasko

De amerikanske myndighederes krig mod narko er en fiasko, mener Brad Pitt. I en kronik om emnet kalder han også jagten på de ulovlige stoffer for spild af ressourcer.

Skuespilleren er chefproducer på dokumentaren »The House I Live In«, der handler om det kontroversielle emne, og han nu har sat sig til tastaturet for at gøre op med den politik, landets daværende præsident Richard Nixon fastlagde i 1970erne.

Den britiske avis The Observer bringer kronikken, hvor Pitt dokumenterer, at myndighedernes uforsonlige linie har slået fejl: »Med en yderst beskeden indsats kan enhver, som lander i snart sagt en hvilken som helst by i dette land, skaffe sig det stof, vedkommende foretrækker«, skriver Hollywood-stjernen og fortsætter: »Siden krigserklæringen mod stofferne for 40 år siden har USA brugt over en trilliard dollars, anholdt flere end 45 millioner mennesker og opnået den højeste andel af fængslede borgere i verden. Alligevel er det lattervækkende nemt at skaffe sig ulovlige stoffer«.

»Hvorfor fortsætter vi ad samme spor, og hvorfor omtaler vi krigen mod narko, som om den var en succes?«, spørger Pitt videre og konstaterer, at »den krig er en farce«.

Siden Barack Obama blev præsident, er tøjlerne blevet slækket på flere punkter modsat under hans forgænger George W. Bush, som anlagde en benhård linie. Pitt erklærede fornylig sin fulde støtte til Obamas kurs. Den går blandt andet ud på, at politiet ikke skal jagte almindelige mennesker som er såkaldt »rekreative brugere« af marihuana.

Hidtil har den amerikanske ordensmagt brugt betydelige ressourcer på at anholde, efterforske og retsforfølge folk for besiddelse af selv små mængder af eksempelvis pot.

 

Dagens Gossip