Bradley Wiggins smadrer timerekorden i London

Skrevet af admin

07/06/2015

Mest læste i dag

Den britiske cykelrytter Bradley Wiggins har søndag aften sat en ny milepæl for, hvor langt man køre på cykel i løbet af en time.

Den tidligere Tour de France-vinder smadrede timerekorden i Lee Valley VeloPark i London, da han kørte 54,526 kilometer - en markant forbedring af den hidtidige rekord på 52,937 som Alex Dowsett satte 2. maj.

Det stod hurtigt klart, at der skulle et uheld til at forhindre Wiggins i at slå rekorden, og spørgsmålet var kun, om han ville nå sit næsten skræmmende mål om at køre 55 kilometer.

Det lykkedes ikke, men Wiggins demonstrerede, at han er sin generations suverænt bedste i den udmarvende kamp mod uret.

Wiggins så da også ud til at være tilfreds med sig selv, da han modtog publikums hyldest siddende i en magelig lænestol på velodromens inderkreds.

Timerekorden er en af cykelsportens mest traditionsrige discipliner, og tidligere stod rekorderne i årevis, når stjerneryttere som Eddy Merckx og Francesco Moser kørte distancer, man forventede ville være nærmest umulige at slå.

Men i 1990'erne fik teknologien overtaget, en stribe ryttere stillede op på futuristiske cykler, og timerekorden mistede efterhånden sin betydning.

Sidste forår skruede den internationale cykelunion (UCI) imidlertid på regelsættet, så der er kommet helt klare regler for, hvordan en banecykel må konstrueres.

Fire ryttere har siden slået rekorden, og endnu flere har haft travlt med at forsøge sig i erkendelse af, at Bradley Wiggins formentlig ville sætte en rekord, som kommer til at stå meget længe.

/ritzau/