Brady om mystisk NFL-sag: Jeg har ikke snydt med bolde

Skrevet af admin

23/01/2015

Dagens topnyheder

New England Patriots og quarterback Tom Brady er i øjeblikket under mistanke for at have snydt med boldene, da holdet i den forgangne weekenden slog Indianapolis Colts og kvalificerede sig til årets Super Bowl.

Flere af boldene manglede luft i sejren på 45-7, hvilket har fået NFL til at undersøge omstændighederne.

Tom Brady afviser, at han skulle have snydt med boldene, der kan blive nemmere at gribe, hvis de ikke er pumpet helt op.

- Jeg har ikke ændret på boldene på nogen måde, siger quarterbacken til NFL's hjemmeside.

Tom Brady forklarer samtidig, at han har svært ved at tro på, at nogen blandt New England Patriots' personale kan have ændret på lufttrykket. Alt foregik som normalt før sejren over Indianapolis Colts.

- Jeg kommer ind og tager de bolde, som jeg ønsker at bruge under kampen.

- Vores personale er gode til at låse boldene inde. De har en procedure, som de går igennem.

- Når jeg har valgt boldene ud, så er de efter min mening perfekte. Derefter ønsker jeg ikke, at nogen rører boldene. Jeg ønsker ikke, at nogen gnider på dem eller tager luft ind og ud af dem.

- Boldene er efter min mening perfekte, og det er, hvad jeg forventer, når jeg kommer ind på banen. Det var sådan, det foregik søndag aften. Den samme proces som altid. Jeg tænkte derfor ikke over det, siger Brady.

Quarterbacken mener, at New England Patriots' sejr over Indianapolis Colts var helt efter bogen.

Brady tilføjer, at han bedst kan lide, at boldene har et lufttryk på 12,5 psi (pounds per square inch) svarende til 0,86 bar. Det er samtidig den mindste værdi, som NFL tillader.

Ifølge en række amerikanske medier får NFL's afgørelse i sagen ikke betydning for New England Patriots' Super Bowl-deltagelse, selvom klubben kendes skyldig.

Holdet møder Seattle Seahawks i Super Bowl søndag den 1. februar.

/ritzau/