Brændende DFDS-skib sejler mod land

En brand på DFDS-skibet Britannia Seaways er sent lørdag aften kommet under kontrol. Fragtskibet sejler nu i hårdt vejr mod land for egen maskine med bugen fyldt med 300 militærkøretøjer, ammunition og brændstof.

Helikoptere og skibe i området omkring 70 sømil vest for Florø i Norge følger skibet, der har 32 mennesker om bord.

Gert Jakobsen, kommunikationschef hos DFDS, siger til TV2 News, at seks af de ombordværende er danskere, og at rederiet har sendt psykologer af sted for at yde krisehjælp, når skibet er nået i havn.

- Branden, der brød ud på vejrdækket - det øverste dæk med gods - er nu under kontrol. Der er ingen tilskadekomne, meddeler DFDS i en pressemeddelelse.

- Skibet er fuldt funktionsdygtigt og i øjeblikket på vej mod den norske kyst ved egen kraft, tilføjer rederiet.

12 af de 32 ombordværende er soldater, der ledsager lasten, og ved 21-tiden måtte et forsøg på at evakuere de 12 med helikopter til en nærliggende boreplatform i Nordsøen opgives på grund af vejret, da det blæste 40 knop i området - 20,57 meter i sekundet.

- Skibet går mod land for egen maskine. Det vil vare omkring fire timer. Branden er begrænset, men der er ikke kommet meldinger om, at den er slukket, siger Per Fjeld fra Hovedredningscentralen Sydnorge (HRS).

Dog har også HRS ved 23-tiden bekræftet, at branden er under kontrol. Det brænder fortsat i noget olie om bord, men det er i et begrænset område.

- Eftersom der ikke er noget, der tyder på, at branden vil sprede sig, ser det heller ikke ud til at være fare for, at lastrummet bliver ramt, siger Per Fjeld.

Han tilføjer, at skibet sejler mod Florø, og at der er ikke kommet nogen til skade under dramatikken.

Kaptajnen har meddelt, at han helst vil sejle skibet til Bergen, cirka 150 kilometer syd for Florø, hvis det kan lade sig gøre.

Britannia Seaways slog alarm klokken 19.08.

Ifølge Fjeld vil myndighederne vurdere, om der skal gøres et nyt evakueringsforsøg, men det vil i givet fald være noget, som kaptajnen skal bede om.

HRS har i givet fald kapaciteten til at foretage evakuering af alle, hvis det skal være, og nu er helikopterne i nærheden af skibet.

- Der er også en række fartøjer i området, men vejrforholdene tilsiger, at det nok ikke er så let at overføre folk til dem, siger Fjeld.

Britannia Seaways sejler med militært materiel for Norges forsvar. Det var planen, at skibet skulle ankomme til Bergen søndag klokken 10.

Materiellet skal bruges til en igangværende militærøvelse, der foregår i Bergen-området.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip