Brandfarlige solceller er solgt i Danmark

Brandfarlige solcellepaneler fra det hollandske firma Scheuten Solar System er blevet solgt til danskere og sidder dermed på danske tage. 

Det er konklusionen fra Sikkerhedsstyrelsen, der dog kun har fundet frem til to importører af solcellerne, skriver Ingeniøren.

Solcellepaneler fra den hollandske producent Scheuten Solar Systems BV kan bryde i brand og sætte ild til hele taget, advarer de hollandske myndigheder efter 15 tagbrande.

Sikkerhedsstyrelsen har nu taget kontakt til deres samarbejdspartnere, så køberne af de omtalte solcellepaneler bliver kontaktet.

Styrelsen satte for nogle uger siden gang i en undersøgelse, da hollandske myndigheder udsendte en officiel advarsel mod solcellepaneler af mærket Multisol fra den hollandske producent, da det havde vist sig, at defekte samlebokse bag på panelerne i 15 tilfælde er blevet overophedet og har forårsaget tagbrande rundt omkring i Europa.

Selvom det i sig selv er en positiv nyhed, at importen ikke har været større, vurderer Sikkerhedsstyrelsen alligevel, at det er vigtigt, at folk tjekker deres solceller, da det kan tænkes, at danskere har købt de farlige paneler i udlandet.

- Det er stadig vigtigt for os at gøre opmærksom på, at der kan være massevis af forbrugere, som selv er taget til Tyskland og Holland og har købt solceller af denne type uden vores viden. Derfor er det stadigvæk vigtigt, at man som forbruger forholder sig til, om man har solceller af denne type på taget, siger kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen Mette Cramon.

Hun oplyser, at det drejer sig om paneler fra Scheuten Solar System af mærket Multisolar med typenumre P6-48, P6-54, P6-60.

 

Dagens Gossip