To brandmænd alvorligt kvæstet efter eksplosion

To brandmænd er indlagt på sygehuset i Viborg med svære forbrændinger efter en redningsindsats natten til mandag.

De to kom til skade i forbindelse med slukning af en brand i et stuehus i Sønder Rind nord for Viborg.

Den ene er alvorligt forbrændt på begge arme og er blevet lagt i kunstigt koma, mens lægerne behandler brandsårene, oplyser beredskabsinfo.dk.

Selv om nogle af brandmændenes forbrændinger er alvorlige, er der ifølge lægerne ikke tale om livsfare, oplyser Henning Johansen, der er chef for brandvæsnet i Viborg.

De to brandmænd udgjorde det ene af to røgdykkerhold, der blev sendt ind i den brændende ejendom.

De blev sendt ind i det røgfyldte hus for at finde ud af, hvor ilden var opstået, da der ingen synlige flammer var at se. Men efter mindre end fem minutter gik det galt, mens de to røgdykkere befandt sig på første sal.

- Der sker en røggaseksplosion. Den forreste af de to røgdykkere får svære forbrændinger på begge sine arme og lidt på halsen og i nakken. Den anden røgdykker får forbrændinger på højre hånd og på halsen, siger Henning Johansen.

Efter eksplosionen tumlede de to brandmænd ned ad trapperne i stuehuset og løb udenfor, hvor de blev kølet ned og efterfølgende kørt på sygehuset.

Brandchefen mener ikke, at røgdykkerne kunne have forhindret røggaseksplosionen.

- Der var ingen synlige flammer, så det kunne lige så godt have været et oliefyr, som stod og afgav røg ud i bygningen. Det har vi set rigtig mange gange. Røggaseksplosioner er noget, som vi er mega bange for, siger Henning Johansen.

Stuehuset i Skals er totalt udbrændt efter branden. Brandtomten vil nu blive undersøgt af politiets brandteknikere. Det sker formentlig senere mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip