Brandmænd må ikke tænde juletræer

Skrevet af John Meyer

07/12/2012

Mest læste i dag

Brandvæsenets køretøjer må kun bruges til brand- og redningsopgaver. Det oplyser Beredskabets netavis ’beredskabsinfo’. Dermed er det slut med at en julemandsklædt brandmand ad en stige kan kravle op og tænde juletræer i landets kommuner – til glæde for børn og barnlige sjæle.

- Det er helt i hegnet, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

- Sagen kommer også til at berøre brandvæsnet, hvis en julemandsklædt brandmand via en stigevogn kravler ind på Rigshospitalets børnekræftafdeling for at give de syge børn en oplevelse samt uddele gaver, risikerer brandvæsnet at skulle betale fuld afgift på deres køretøjer. Jeg forstår glimrende, at brandmændene er tossede over denne skamridning af reglerne. Skal politiet så også droppe deres charmeoffensiv på blandt andet skoler, hvor børn kan prøve at sidde i en politibil og tale med betjente, der på den måde indleder et godt forhold til børnene? siger Dennis Flydtkjær.

Dennis Flydtkjær har derfor stillet spørgsmål til skatteminister Holger K. Nielsen (SF) for at få denne til at bløde reglerne op. Brandvæsenet kan i andre sammenhænge godt deltage i udstillinger og opvisninger for at vise flaget, også selvom væsnet ved sådanne lejligheder hverken slukker ildebrande eller yder livgivende hjælp.

- Det er synd for børn og barnlige sjæle, at SKAT har indtaget en så rigid holdning, at brandvæsenet desværre ikke kan vise flaget og deltage i festlige lokale indslag i denne søde juletid, siger Dennis Flydtkjær.