Brandskole trækker fulde huse

 

Odsherred Brandvæsens brandskole bliver mere og mere populær. I sidste uge var det tredje år, brandskolen blev afviklet, i år med et rekordstort antal elever fra folkeskolernes 3. klasser, nemlig 225 børn i alt fra Nykøbing, Egebjerg, Højby, Vig, Asnæs, Fårevejle og Vallekilde-Hørve og med en ekstra undervisningsdag.

 

- Brandskolen er virkelig blevet et tiltag, skolerne og eleverne har taget til sig, og det er med stort engagement, børnene kommer og lærer om elementær brandslukning, førstehjælp, alarmering, røgdykning og fyrværkeri, og vi tror på, at de med dette førstehåndskendskab bliver bedre til at håndtere eventuelle ulykker samtidig med, at børnene får en oplevelsesrig dag, siger Birgitte Kryger, som er ”skoleleder” og i øvrigt selv deltidsbrandmand udover at være ansat i beredskabet på Vangen i Nykøbing. Et diplom og et skoleskema runder dagens lærdom og oplevelser af.

 

Eleverne lærte blandt andet at klippe et plaster rigtigt, så det kan sættes på en blødende finger. De lærte om, hvordan man bekæmper ild i en gryde, hvor en vandslukker ikke skal bruges, det skal derimod en skumslukker eller et tæppe henover for at kvæle ilden. De prøvede røgdykkerudstyr og hjertemassage og hvordan man lægger en person i aflåst sideleje og hørte om korrekt alarmering og om, hvad der sker, fra man ringer 112 til brandbilerne rykker ud.

 

Dagens Gossip