Brandvæsenet rykkede ud 383 gange nytårsnat

Danske brandfolk havde en forholdsvis travl nytårsaften- og nat. 383 gange blev der ringet 112 på grund af brand fra klokken 18 nytårsaften til klokken 06 nytårsdag, viser opgørelse fra Beredskabsstyrelsen.

Det er markant flere end sidste år, hvor der kun var brug for 275 udrykninger til brande. Og det er sandsynligvis det milde vejr, der spiller ind, siger vagthavende officer i Beredskabsstyrelsen, Jens Roland Hansen.

- Det gode vejr har betydet flere mennesker på de danske gader. Det betyder samtidig mere fyrværkeri i luften. Vi ved, at jo mere fyrværkeri, der bliver skudt af - desto flere brande får vi traditionelt også, siger Jens Roland Hansen.

Ud af de 383 brande var 201 mindre brande i affaldscontainere, mens 101 brande var i bygninger, 40 var i transportmidler som biler og 41 brande var andre steder.

Sidste år var der registreret 278 brande, hvorimod nytåret 2011/2012 var endnu mere travlt med 435 brande.

Falck står for en del af slukningsarbejdet i to tredjedele af landets kommuner og havde indtil klokken 05 taget sig af 153 ud af de 383 112-opkald til brande.

Indtil klokken 05 nytårsmorgen havde Københavns Brandvæsen kørt 74 udrykninger. Fire af brandene var lejlighedsbrande, mens resten var bål i gaderne eller andre småbrande.

Den mest alvorlige brand i København var en tagbrand i Nyhavn. Alarmen lød kort efter midnat, og på det tidspunkt stod det cirka 100 kvadratmeter store tag allerede i flammer. Branden kom dog hurtigt under kontrol, og ingen personer kom til skade.

Antallet af udrykninger i de københavnske omegnskommuner var klokken 05 oppe på 54, lyder det fra Københavns Brandvæsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip