Brandvarm målmager kræver dansk sejr over Polen

Skrevet af admin

06/06/2016

Dagens topnyheder

Efter en 4-0-sejr over Slovakiet på hjemmebane i torsdags ser det godt ud for de danske fodboldkvinder, der er tæt på at kvalificere sig til EM i Holland.

Tirsdag aften spiller de danske kvinder igen i Viborg. Denne gang møder de Polen, hvor en sejr er vigtig, hvis danskerne skal holde puljens andenplads, der kan give adgang til EM-slutrunden.

- Det bliver svært. Men vi skal ud og have de tre point og vinde. Vi kan godt komme videre med uafgjort, men vi skal have en sejr.

- Vi kan ikke bruge nul point til noget. Vi skal have en sejr, siger landsholdsangriber Sanne Troelsgaard, der spiller i Kolding.

Danmark ligger nummer to i puljen med ti point for fem kampe, mens Polen ligger på en fjerdeplads med syv point for seks kampe.

Efter at de danske kvinder vandt over Slovakiet i torsdags, er slovakkerne ikke så stor en trussel, da Slovakiet er nummer tre med ni point for syv kampe.

Med en sejr over Polen kan Danmark derfor for alvor stikke af med andenpladsen i kvalifikationspuljen, der toppes af Sverige.

Ender Danmark som toer kan holdet enten kvalificere sig direkte til EM i Holland eller spille playoffkampe om den sidste plads i slutrunden.

I april spillede Danmark den første kamp mod Polen på udebane, hvor det kun blev til 0-0.

- Vi har arbejdet med vores offensiv. Det lykkedes ikke helt i Polen, som vi gerne ville, siger Sanne Troelsgaard.

De danske kvinder havde dog ikke problemer med at score mål i den seneste kamp mod Slovakiet, hvor det blev til hele fire - hvoraf Sanne Troelsgaard scorede to.

Tirsdag skal danskerne se, om de kan gentage succesen og hive den vigtige sejr hjem.

- Vi fik bevist mod Slovakiet, at vi er klar. Vi ved, at der er pres på, men de her to kampe har vi også glædet os til rigtig længe. Vi skal være klar, og vi har forberedt os godt, siger Sanne Troelsgaard.

Efter kampen mod Polen skal Danmark i september møde Sverige på hjemmebane og spille ude mod Moldova.

/ritzau/