Brasilianer begik øjensynligt 42 drab

En mand, der er anholdt af politiet i Rio de Janeiro i en drabssag, har tilstået at have dræbt 42 mennesker i det seneste årti.

Den 26-årige Sailson Jose das Graças, som blev anholdt onsdag, kan være en af værste seriemorder i landet nogensinde. Han siger til journalister, at han føler glæde ved at slå ihjel, og at han også har levet af at være lejemorder.

Han siger, at han foretrækker hvide kvinder, som han kvæler. Blandt hans 42 ofre mener 39 at have være kvinder.

De chokerende tilståelser kommer få måneder efter, at en sikkerhedsvagt tilstod at have dræbt 39 mennesker - fortrinsvis hjemløse og transvestitter i byen Goiania.

- Jeg kunne vente på en chance, hvor jeg kunne se mit snit til at bryde ind i et hus og dræbe, siger den 26-årige Gracas, der tilføjer, at han ofte overvågede sine ofre i måneder, inden han slog til.

- Hvis jeg ikke gjorde det sådan, blev jeg nervøs, og så ville jeg søge efter andre ofre, siger han.

Han siger, at hans kone kendte til drabene.

Han begyndte en kriminel løbebane som 15-årig, hvor han stjal håndtasker. Han begik angiveligt sit første drab som 17-årig.

Eksperter siger, at Das Graças formentligt er en psykopat, som nyder at være i mediernes søgelys, og at hans udsagn bør undersøges grundigt.

Men politiet er overbevist om, at han taler sandt. De har sammenholdt hans tilståelser med politirapporter tilbage i tiden. Mindst fire uopklarede drab er indtil videre blevet fuldt opklaret, hedder det.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip