Brasiliansk chok: Neymar er færdig ved VM

Det brasilianske fodboldlandshold og landets mange fodboldfans har fået særdeles skidt nyt.

Neymar, holdets altoverskyggende stjerne, er meldt ude af resten af VM-slutrunden, efter at han i kvartfinalesejren over Colombia modtog en hård tackling i ryggen af colombianeren Juan Zuniga kort ført tid og måtte bæres fra banen.

Ifølge Brasiliens landsholdslæge har undersøgelser efterfølgende vist, at Neymar har brækket en ryghvirvel og derfor ikke kommer på holdkortet igen ved mesterskaberne.

- Det er ikke alvorligt i den forstand, at han har behov for at blive opereret, men han bliver nødt til at holde sig i ro for at komme sig, siger landsholdslæge Rodrigo Lasmar ifølge Brasiliens SportTV.

- Desværre vil han ikke komme til at spille, siger lægen, som regner med, at Neymar skal holde sig i ro i mindst nogle uger.

FC Barcelona-spilleren har ved slutrunden scoret fire af Brasiliens mål. Han har stået for en lang række kreative indslag i den brasilianske offensiv og vil uden tvivl blive savnet, når Brasilien i semifinalen møder Tyskland.

I fredagens 2-1-sejr over Colombia var Neymar ikke så iøjnefaldende som hidtil i turneringen. Han stod dog for oplægget til Thiago Silvas 1-0-scoring efter seks minutter.

Netop Thiago Silva kommer heller ikke på banen i semifinalen, da han er i karantæne efter at have fået et gult kort mod Colombia.

Neymar har i år døjet med forskellige skader, som holdt ham ude i store dele af foråret. Også op til kampen mod Colombia var han tvivlsom.

Brasilien og Tyskland spiller semifinale i Belo Horizonte på tirsdag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip