Brasiliansk nedsmeltning sætter rekord på Twitter og tv

Tysklands historiske storsejr på 7-1 over Brasilien i VM-semifinalen i fodbold satte et par bemærkelsesværdige rekorder.

Aldrig nogensinde er der blevet skrevet så mange tweets under en sportsbegivenhed, som der blev tirsdag fra klokken 22 og små to timer frem.

Twitter oplyser til AFP, at der blev skrevet hele 35,6 millioner tweets under kampen, hvilket er rekord. Den hidtidige rekord blev sat i februar i forbindelse med Super Bowl i amerikansk fodbold. Dengang blev der skrevet næsten 25 millioner kommentarer på Twitter.

Det sociale netværk var især rødglødende omkring det 29. minut, da Sami Khedira scorede til 5-0 for Tyskland. I løbet af et enkelt minut blev der skrevet hele 580.000 tweets.

Frem til VM-værternes nedsmeltning mod Tyskland havde 1/8-finalen mellem Brasilien og Chile fået flest Twitter-brugere til tasterne med 16,3 millioner tweets.

Semifinalen mellem Tyskland og Brasilien tiltrak også det største seertal nogensinde på tysk tv, skriver dpa.

Hele 32,57 millioner tyskere så den sensationelle sejr på ZDF, hvilket betyder, at 87,8 procent af fjernsynsseerne i Tyskland fulgte transmissionen fra Belo Horizonte.

Den hidtidige tv-rekord blev sat for fire år siden, da det tyske landshold tabte til de senere spanske verdensmestre i VM-semifinalen i Sydafrika. Dengang så 31,1 millioner med.

Tyskland møder søndag enten Holland eller Argentina i VM-finalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip