Brasilien starter med storsejr i Danmarks VM-gruppe

Mens Serbien fredag aften måtte slide hårdt mod Japan, havde Danmarks anden store rival i den indledende VM-gruppe, Brasilien, ingen kvaler, da holdet lørdag tævede Algeriet med 36-20.

Der var flere klassers forskel på de uerfarne nordafrikanere og Brasiliens medaljeaspiranter, der bliver ledet af den danske træner Morten Soubak.

Der var ikke megen brug for Soubaks taktiske ekspertise i en kamp, som sydamerikanerne formentlig også havde vundet, hvis de slet ikke havde haft nogen træner.

Det var nemlig en af den slags kampe, man ser ved hvert VM, hvor et af håndboldverdenens etablerede lande møder en af sportens udviklingsnationer, og hvor resultatet er givet på forhånd.

Brasilien førte 21-7 ved pausen, og kun fordi favoritterne ikke helt kunne holde koncentrationen i anden halvleg, blev sejrscifrene trods alt holdt lidt nede.

Algeriet er gruppens store ubekendte, eftersom nordafrikanerne ikke har været med ved VM siden 1997, hvor holdet sluttede som nummer 19.

Men noget frygtindgydende hold er det ikke lykkedes at stable på benene i de mellemliggende 16 år, og algerierne er formentlig det svageste hold i Danmarks gruppe.

Holdet spiller for langsomt i de skabelonprægede kombinationer, og spillerne havde mod Brasilien ikke meget mod på at søge nærkampene mod den overlegne modstander.

Derfor endte Algeriets angreb som regel i håbefulde skud fra lang afstand, og det gav det brasilianske mandskab en syndflod af hurtige kontraangreb og nemme scoringer.

Topnavne som Alexandra Nascimento og Eduarda Amorim behøvede kun i glimt at vise talentet i en kamp, der helt som ventet ikke gav noget endeligt svar på, hvor meget man skal regne med Brasilien i denne turnering.

Det får man formentlig et første fingerpeg om på tirsdag, hvor sydamerikanerne i deres tredje VM-opgør står over for værtsnationen Serbien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip