Brasilien tæver værtsnationen i Danmarks VM-gruppe

10/12/2013

Danmark kommer på hårdt arbejde i de to sidste puljekampe ved VM i Serbien.

Det har landstræner Jan Pytlick været forberedt på fra start, og tirsdag aften har han fået bekræftet, at præstationen skal op omkring topniveau mod både værtsnationen og Brasilien.

De to hold gav hinanden en voldsomt intens fight tirsdag aften, hvor Brasilien vandt med 25-23 i det, der er puljens klart bedste kamp indtil videre,

For første gang stod to af puljefavoritterne over for hinanden, og kampens underholdningsværdi kan ikke have skuffet det medlevende publikum i den næsten udsolgte arena i Nis.

Værtsnationen var i store vanskeligheder fra kampens start, fordi brasilianerne var dygtige til at finde hullerne i det normalt så stærke serbiske forsvar.

Eduarda Amorim lavede fikse detaljer i angrebet, men at sydamerikanerne kunne gå til pausen med en tremålsføring på 14-11, skyldtes primært målvogteren Mayssa Pessoa.

Hun kom på banen mod slutningen af første halvleg, fik otte skud imod sig, reddede de seks og leverede spektakulært spil mellem stængerne.

Hos serberne bemærkede man, at det stadig kniber med at få playmakeren Andrea Lekic i gear, og at heller ikke Viborgs Sanja Damnjanovic har ramt topniveauet endnu.

Til gengæld har holdet mange trusler fra bagkæden, og den 95 kilo tunge stregspiller Dragana Cvijic får kæmpet sig til en del straffekast.

Den danske træner Morten Soubak har skabt et seværdigt brasiliansk hold, der flere gange i anden halvleg truede med at trække fra, men på rå fight sled serberne sig hele tiden tilbage.

Ni minutter før tid udlignede hjemmehold til et øredøvende brøl fra publikum, men Soubak tog rutineret en timeout, og hans spillere holdt hovedet koldt i slutfasen.

Der venter Danmark en bidsk kamp i morgen mod serberne, der virkelig tager fat, og som står kompakt i et betonforsvar.

Samtidig skal danskerne overvinde trykket fra 5000 larmende tilskuere, som den temperamentsfulde træner, Sasa Boskovic, hele tiden er opmærksom på at gejle op.