Brasiliens dansker møder Danmark: Specielt

Der er en dansker på begge trænerbænke, når Danmark og Brasilien mødes i aften i den femte og sidste indledende gruppekamp ved VM i kvindehåndbold.

Den tidligere GOG- og FCK-træner Morten Soubak står nemlig på fjerde år i spidsen for det brasilianske landshold, som han har ført op i verdenseliten, og han erkender, at det er anderledes at spille mod sit fædreland.

- På trods af at det ikke er første gang, jeg møder Danmark og heller ikke første gang ved et VM, så er det jo specielt. Det vil jeg ikke negligere, siger Morten Soubak.

Selv om begge hold for længst er kvalificeret til 1/8-finalen, er der meget på spil i aften. Det gælder nemlig førstepladsen i puljen og dermed formentlig den nemmeste modstander i den første knockout-kamp.

Men Soubak mener ikke, at hans viden om det aktuelle danske landshold er meget større end andre landstræneres, blot fordi han har dansk pas.

- Jeg har været væk fra dansk håndbold i snart ni år, og der er sket store ting i mellemtiden og store udskiftninger. De har gennemgået en ordentlig ændring siden OL.

- Jeg kan ikke sige, at jeg har et dybdegående kendskab til dem som sådan. Men nu har jeg fuldt dem nogle kampe, set EM-kampe fra sidste år og set dem hernede, og der er mange spændende muligheder i det hold, siger Morten Soubak.

Hans eget mandskab har ligesom Danmark været igennem en markant udvikling. Da Soubak for fire år siden første gang var til VM med Brasilien, tabte holdet klart til netop danskerne.

- Dengang var vi ikke i nærheden. Vi var bare dårligere. Nu synes jeg, vi kan præsentere et hold, hvor vi har kvaliteten til at være med mod Danmark, det kunne vi ikke i 2009, vi havde ikke kvaliteten til at skabe en ligeværdig kamp.

- Det tør jeg godt at sige, at vi kan i dag. Vi kan også vinde, lyder det fra Brasiliens danske landstræner.

Brasilianerne må maksimalt tabe med ét mål til Danmark i aften for at besætte gruppens førsteplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip