Brasiliens landstræner trækker sig efter VM-fiasko

15/07/2014 02:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Luiz Felipe Scolari trækker sig som Brasiliens landstræner, oplyser det brasilianske fodboldforbund.

Rygterne om Scolaris afgang er de seneste døgn taget til i styrke. Mandag skrev lokale brasilianske medier, at Scolari var en færdig mand i spidsen for fodboldholdet og ikke ville få sin kontrakt forlænget.

Brasilien var favorit til at vinde VM på hjemmebane og dermed snuppe landets sjette VM-trofæ. Men i stedet forlod sydamerikanerne slutrunden med ydmygende nederlag til henholdsvis Tyskland og Holland.

Den første afklapsning lød på 1-7 mod de tyske verdensmestre i semifinalen, mens bronzekampen mod Holland endte 0-3.

Præsidenten for Brasiliens fodboldforbund har modtaget opsigelsen og takker den rutinerede landstræner for at hjælpe med at "redde det brasilianske landsholds selvværd".

- Scolari og hans trænerstab fortjener vores respekt og tak. De er ansvarlige for, at det brasilianske folk har genfundet kærligheden til landsholdet, selvom vores største mål ikke blev indfriet, lyder det fra José Maria Marin ifølge det brasilianske fodboldforbunds hjemmeside.

Luiz Felipe Scolari, der i 2002 førte Brasilien frem til VM-guld i Japan og Sydkorea, havde kontrakt med det brasilianske fodboldforbund til og med VM. Han ønskede efter Brasiliens nederlag til Holland i bronzekampen ikke at forholde sig til sin egen fremtid på landstrænerposten.

Den 65-årige Luiz Felipe Scolari har i denne ombæring været landstræner for Brasilien siden 2012.

/ritzau/