Brasiliens præsident: Afstemning var vold mod sandheden

19/04/2016 01:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er "chokeret" over søndagens afstemning i den brasilianske kongres' underhus, hvor et bredt flertal stemte for at sende præsidenten for en rigsret, skriver AFP.

Meldingen fra Rousseff mandag er hendes første offentlige udmelding efter afstemningen, og hun fortæller, at hun vil blive ved med at kæmpe.

- Jeg har kræfter, energi og mod. Jeg vil ikke lade mig slå ud. Jeg vil blive ved med at kæmpe, som jeg har gjort hele mit liv, siger Rousseff på direkte brasiliansk tv.

Søndag stemte et stort flertal i underhuset for, at den brasilianske præsident skal stilles for en rigsret. Det sker efter anklager om, at hun blandt andet skal have manipuleret med regeringens budget i forbindelse med valgkampen i 2014.

Rousseff mener ikke, at underhuset har bevist, at hun har begået noget kriminelt, og hun kalder det for et "attentat".

- Afstemningen var vold mod sandheden, mod demokratiet og mod loven, raser hun.

Samtidig understreger hun, at hun er klar til at kæmpe i lang tid.

- Det her er kun begyndelsen på kampen, der vil blive lang og trække ud, lyder det fra Rousseff.

Efter afstemningen i underhuset skal senatet, der er overhuset i den brasilianske kongres, nu afgøre, om rigsretten skal indlede en sag mod Rousseff.

Der er 81 medlemmer i senatet, og det vil blot kræve et simpelt flertal at sende hende for rigsretten. Senatet ventes at samles engang i maj for at stemme om sagen.

Påbegyndes der en sag, vil Rousseff træde midlertidig tilbage som præsident i 180 dage, mens sagen kører. Sker det, vil den 75-årige vicepræsident Michel Temer overtage præsidentposten i perioden.

Vælger landets politikere at sende præsidenten for en rigsret, vil det ifølge Reuters være første gang i mere end 20 år, at en brasiliansk præsident vil stå over for en rigsretssag.

/ritzau/AFP