Brasiliens største parti trækker støtten til regeringen

Den brasilianske regerings største støtteparti forlader koalitionen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Dermed smuldrer magten under præsident Dilma Rousseff.

Tirsdag mødtes Brasiliens største parti, PMDB, for at diskutere, om det skulle blive i regeringen.

- Fra i dag trækker partiet sig fra præsidents Rousseffs regering, sagde senator Romero Juca, der er partiets næstformand.

Der gik blot tre minutter, fra afstemningen blandt partiets medlemmer til at meddelelsen om, at partiet trækker sig, blev offentliggjort.

Allerede inden mødet havde flere ledende medlemmer indikeret, at PMDB ville forlade regeringssamarbejdet.

Partiets beslutning har ingen formel betydning for Rousseffs mulighed for at fortsætte som præsident.

Men det svækker præsidenten og kan betyde, at hun mister vigtige stemmer i kampen for at undgå en rigsretssag i forbindelse med en korruptionsskandale.

Oppositionen i Brasilien har indledt forberedelser til en rigsretssag mod Dilma Rousseff på grund af påstande om manipulation med statslige regnskaber, som tillod regeringen at bruge flere penge op til hendes genvalg i 2014.

Rousseff er også faldet i unåde, da hun har ansat tidligere præsident "Lula" som stabschef, angiveligt for at han ikke kan blive retsforfulgt.

PMDB besluttede på mødet, at partiets seks ministre og de resterende partimedlemmer i Rousseffs regering skal trække sig fra deres poster med det samme.

Rousseff, der kæmper mod økonomisk recession, en korruptionsskandale, folkelige protester og stigende pres, for at hun bliver stillet for en rigsretssag, mødtes mandag med ministre fra PMDB for at overbevise dem om at blive.

Allerede mandag valgte turismeminister Henrique Alves at trække sig fra posten.

En rigsretssag kan komme til at betyde afslutningen på 13 år med Arbejderpartiet ved regeringsmagten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip