'Break the internet': Dansk penis-maleri af Kim Kardashian går verden rundt

Skrevet af Jesper Larsen

14/12/2014

Mest læste i dag

Den amerikanske kendis Kim Kardashian ville efter eget udsagn lægge internettet ned, da de allerede ikoniske billeder af hendes bagdel blev lagt ud på nettet, men nu har den danske kunster Uwe Max Jensen fået gang i sin egen lille version af 'break the internet'.

Han er hovedsageligt kendt herhjemme for at lade afføring urin og nøgenhed indgå i sine værker, og da han for nylig besluttede sig for at male Kim Kardashian ved at bruge sin penis som pensel,  var forventningen, at værket hovedsageligt ville blive set af hans følgere på Facebook og andre interesserede danskere.

Men et opkald fra en journalist i New York har sendt billedet rundt på aviser i Indien og USA, ligesom flere indflydelserige blogs som Cosmopolitan og E! Online har haft det på hjemmesiden. 

- Jeg troede, at værket ville blive set af et dansk publikum, men efter et opkald fra en journalist i New York er det gået stærkt, siger Uwe Max Jensen til dagens.dk

Tilbudt flere tusinde kroner

Senere i dag skal han interviewes af amerikanske Vice News, og den verdensomspændende opmærksomhed har også ført til flere bud på billedet.

- Billedet blev solgt lige da det blev lagt på Facebook, men der er tikket en del tilbud ind siden, siger Uwe Max Jensen, der dog ikke vil nævne præcise tal, men blot at det drejer sig om 'en del tusinde kroner'.

Kunstneren har tidligere malet et billede af Venstre-poilitikeren Fatma Øktem med sin penis - et billede der dog ikke tiltrak sig nær så meget opmærksomhed.

-  Målt ud fra interessen for dette billede har jeg kunne konkludere, at Kim Kardashian har en del mere tiltrækningskraft end Fatma Øktem, siger Uwe Max Jensen

Enkelte internationale medier har spekuleret i, at det simpelthen ikke kan være muligt, at billedet af Kim Kardashian er malet med en penis, men det insisterer kunstneren på er sandt.

- Jeg malede 97 procent af billedet med min penis, det var udelukkende enkelte detaljer omkring ansigtet, jeg var nødt til at bruge en regulær pensel til, siger han.