Breaking: Peter madsen indrømmer drab på Kim Wall: “Jeg begik forbrydelsen”

Skrevet af Julie Møller

09/09/2020
Ritzau/Scanpix
Ritzau/Scanpix
Indrømmelsen kommer fra Peter Madsen, der blev døbt for at dræbe, seksuelt mishandle og partere den svenske journalist Kim Wall tilbage i 2017.

Dagens topnyheder

I ’De hemmelige optagelser med Peter Madsen’ kan man høre dele af de samtaler, som journalisten Kristian Linnemann har haft med Peter Madsen.

Det er her, at indrømmelsen, der er den første af sin slags, kommer fra hovedpersonen selv, skriver Discovery Network, der står bag programmet. 

Han blev dømt for at dræbe, seksuelt mishandle og partere den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd en sommeraften i august 2017. Peter Madsen har under hele forløbet holdt fast i, at han var uskyldig. Indtil nu.

20 timers telefonsamtale med Peter Maden

I løbet af mere end 20 timers telefonsamtale med journalist Kristian Linnemann, indrømmer Peter Madsen blandt andet, at han tog livet af Kim Wall.

“Der er ikke noget med, hvis skyld det er. Det er min skyld, hun døde. Og det er min skyld, fordi jeg begik forbrydelsen. Det er alt sammen min skyld,” tilstår han.  

Ifølge Peter Madsen triggede Kim Wall ham med sine spørgsmål. Hun ‘rørte ved en landmine og så eksploderede den altså,” fortæller han.

Peter Madsens udtalelser bliver analyseret af to eksperter, tidligere retspsykiater Henrik Day Poulsen samt tidligere souschef ved Rigspolitiets Rejsehold Kurt Kragh i programmet. 

“De samtaler Kristian Linnemann har haft med Peter Madsen, burde retspsykiatere og efterforskere i systemet lytte til. De kan være helt afgørende for, at man i fremtidige og tilsvarende drabssager vil kunne udarbejde en brugbar profil af den ukendte gerningsmand. Når man på denne måde indhenter så meget viden om gerningsmandens karaktertræk, motiver, forberedelseshandlinger og metoder, og især hvad der gik forud for, at han besluttede sig for at begå et af kriminalhistoriens mest brutale drab, så bør denne viden indgå i politiets og psykiaternes vidensbank,  siger Kurt Kragh og fortsætter:

“I en situation, hvor man sidder overfor en potentiel gerningsmand, vil man også kunne bruge denne viden til at lægge en afhøringstaktik. Jeg må erkende, at vi i politiet generelt kun har haft fokus på selve drabshandlingen, og når en efterforskning er afsluttet, og der er faldet dom, har vi i politiet ikke været gode nok til at evaluere sagen i detaljer og især også på drabsmanden. Det er et arbejde, der kræver stor tålmodighed. Det er så lykkedes for Kristian Linnemann.

Det er i programmet også lykkedes at finde frem til en kvinde, Erika, som Peter Madsen havde et forhold til. Hun står frem med sine egne historier med Peter Madsen. 

Første program ud af i alt 5 i serien ’De hemmelige optagelser med Peter Madsen’ får premiere på Dplay i dag 9. september kl. 10.00.