Bred aftale: Psykiatrien styrkes med 2,2 milliarder

20/06/2014 20:23

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Partierne bag satspuljemidlerne er enige om at give 2,2 milliarder kroner til psykiatriområdet over fire år, meddeler sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og ordførerne på området fredag aften.

Aftalen betyder blandt andet, at der bliver ansat mere personale, at flere medarbejdere kan komme på efteruddannelse, og at ventelisterne i psykiatrien kan nedbringes.

- Regeringen vil gøre op med forskelsbehandling af mennesker med psykiske sygdomme.

- Sygehuse, praktiserende læger og den kommunale hjemmepleje skal blive dygtigere til at samarbejde, så patienterne oplever, at behandlingen hænger sammen. Nogle af de mennesker, der har mest behov for hjælp, får det nu, siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

Desuden skal sygehuse, praktiserende læger og den kommunale hjemmepleje blive dygtigere til at samarbejde, så patienterne oplever, at behandlingen hænger sammen, lyder det.

- Det skal betyde, at der bliver kortere ventelister og en modernisering af bygninger og faciliteter, og at der er flere hænder. Nu skal vi have fast i de danske regioner og sige: Her er der en masse penge at gøre godt med, nu skal I fortælle os, hvordan I vil nå de mål, I er kommet med.

- Vi skal følge op overfor regionerne og sikre, at de lever op til vores mål. Vores indstilling er, at ventetiden på 43 dage skal ned, siger Nick Hækkerup.

Regeringens forslag lød på at poste 1,6 milliarder kroner i psykiatriområdet, men ved de afsluttende forhandlinger i Sundhedsministeriet er det lykkedes for SF og de borgerlige partier at presse regeringen til at øge beløbet med 600 millioner kroner.

SF's psykiatriordfører Özlem Cekic glæder sig over, at der blev afsat ekstra penge på området.

- Det er lykkes at presse regeringen til at sætte flere midler af til psykiatrien end de 1,6 milliarder kroner, som var deres udgangspunkt. Jeg er utrolig glad for, det er blevet til 600 millioner kroner ekstra til psykiatrien, siger Özlem Cekic i en skriftlig kommentar.

/ritzau/