Bredsdorff-Larsen: Fornøjelse at slutte af med Wilbek

Da de danske håndboldherrer vandt sølv ved januars EM-slutrunde på dansk grund, var det Klavs Bruun Jørgensen, som var Ulrik Wilbeks assistenttræner.

Klavs Bruun Jørgensen er for tiden travlt optaget af sine opgaver som klubtræner for Team Tvis Holstebro, der mangler at spille tre kampe i slutspillet og ligger til at nå i DM-semifinalerne.

Ved denne uges Golden League-stævne, som tæller Wilbeks sidste tre kampe som landstræner, er det derfor Peter Bredsdorff-Larsen, der varetager opgaven som assistent.

Det er et velkendt ansigt for Wilbek, som blev ansat sammen med Bredsdorff-Larsen i 2005.

Det var først efter OL i 2012, at Bredsdorff-Larsen stoppede som Wilbeks højre hånd.

- Da jeg stoppede i 2012, der var det i mindelighed. Meningen var egentlig, at jeg kunne være fortsat, til Ulrik også stoppede. Men af forskellige årsager valgte jeg at stå af der.

- Det var jo ikke et udtryk for utilfredshed, men jeg havde brug for at koncentrere mig om andre ting - klubjob og familie, siger Bredsdorff-Larsen.

- Vi har altid været i dialog hen over årene og snakket sammen om stort og småt - også i de år, jeg ikke var med.

- Nu opstod situationen, hvor der manglede en vikar, og så var det oplagt, at jeg lige trådte til, forklarer han.

Bredsdorff-Larsen skal være med til kampene mod Slovenien, Norge og Frankrig, som spilles henholdsvis torsdag, fredag og søndag.

- Det, synes jeg, er hyggeligt. Jeg har altid hygget mig med at være med på landsholdet. Det har jeg haft stor fornøjelse af.

- Det har altid været en enorm inspirationskilde at være blandt de bedste spillere og spille mod de bedste. Så det har jeg altid nydt, siger Bredsdorff-Larsen.

Til sommer bliver Bredsdorff-Larsen ny cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg, hvor han er ansat i de kommende tre sæsoner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip