Bredt folketingsflertal støtter dansk mission mod IS

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) bekræfter, at et flertal i Folketinget er parat til at sætte syv kampfly ind i kampen mod Islamisk Stat (IS), også kaldet Isil, i Irak.

Det siger han efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn fredag eftermiddag, hvor han sammen med forsvarsminister Nicolai Wammen (S) har orienteret Folketingets partier om regeringens planer.

- Jeg er utrolig glad for de grundige drøftelser, vi har haft, og for at der ikke bare er opbakning til den militære indsats, men også til den humanitære og civile indsats, siger Martin Lidegaard (R) efter mødet i Udenrigspolitisk Nævn.

Ifølge forsvarsministeren vil de danske kampfly kunne gå på vingerne med kort varsel:

- Vi vil være klar umiddelbart efter, at Folketinget har truffet beslutningen. I øjeblikket er vi sammen med amerikanske allierede ved at se på, hvilke baser der skal opereres fra, siger Nicolai Wammen.

Han lægger op til, at der som udgangspunkt udsendes et mandskab på 140 mand sammen med de danske kampfly. Det præcise antal afhænger dog af, hvilken base man vælger at operere fra.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip