Breiviks mor kommer til orde i to bøger

Det ligner et kapløb om at komme først, når der inden for et par uger udkommer to bøger om massemorderen Anders Behring Breiviks mor.

Allerede torsdag udkommer den første bog af forfatteren Marit Christensen: "Moderen - Historien om Wenche Behring Breivik".

Mindre end to uger senere følger interviewbogen "En af os" af forfatteren og journalisten Åsne Seierstad, der blandt andet er kendt for "Boghandleren i Kabul".

Moderen Wenche Behring Breivik døde i marts efter længere tids sygdom.

Inden sin død forsøgte hun at stoppe Marit Christensens bog. Men forlaget Aschehoug besluttede trods morens ønske at udgive bogen.

Det viser sig, at moderen i sin sidste sygdomsperiode havde kontakt til Seierstad.

Aschehoug havde oprindelig planlagt at udgive bogen den 15. november, men det blev pludselig i al hast fremskyndet til den 31. oktober.

Både forlaget og Marit Christensen benægter, at bogen er blevet fremskyndet på grund af Seierstads bog, der udkommer den 11. november.

I Marit Christensens bog siger moderen, at hun var ængstelig for, at hendes søn havde noget med det at gøre, da hun den 22. juli 2011 hørte, at en kraftig bombe var sprængt i Oslo, og at mange var dræbt på Utøya.

Det fik hun vished for, da politiet dukkede op sidst på aftenen og fortalte hende, at "vi tror, terroristen er din søn".

Moderen overvejede et år efter massemyrderierne at henvende sig direkte til det norske folk for at forklare sig. Hun siger i bogen, at hun frygtede at blive skudt, hvis hun bevægede sig uden for sit hjem.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip