Breschel er både stolt og ærgerlig

Matti Breschel har haft nogle år, hvor han ikke har indfriet tidligere tiders løfter. Søndag var han stolt over at være tilbage blandt de få ryttere, som skulle afgøre VM-løbet mellem sig.

Danskeren blev nummer fire ved VM på en regnfuld småkuperet rute, som gjorde de knapt 255 kilometer til en hård omgang for cykelrytterne.

Her kom Matti Breschel til mål i en eksklusiv gruppe på seks ryttere få sekunder bag den nye polske verdensmester Michal Kwiatkowski.

Gruppen indeholdt foruden Breschel også den australske forhåndsfavorit Simon Gerrans, spanieren Alejandro Valverde, franskmanden Tony Gallopin og de to belgiere Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet.

Her blev danskeren nummer tre i spurten, kun besejret af Gerrans og Valverde.

- Det var en overraskelse - og også utroligt ærgerligt, lyder Matti Breschels første reaktion til TV3+.

- Jeg missede en medalje med få centimeter, og det er selvfølgelig ærgerligt, siger han, men skynder sig alligevel at sætte lidt perspektiver på.

For bortset fra den samlede sejr i Luxembourg Rundt i år har der været langt mellem succeserne for den skadesplagede cykelrytter.

- Jeg tror ikke, at særligt mange havde regnet med, at jeg kunne lave sådan et resultat. Så jeg er både glad og stolt over, at jeg kunne levere et resultat på det her niveau, uddyber han.

Matti Breschel vandt sølv efter nordmanden Thor Hushovd ved VM i 2010 og havde også vundet bronze ved VM to år tidligere.

Siden da har styrt og skader ødelagt en masse for den danske cykelrytter, som for år tilbage - af internationale eksperter - blev kaldt for et af sportens største talenter til endagesløb som forårets brostensklassikere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip