Breschel går ind i nyt år med selvtillid

I kraft af to etapesejre undervejs vandt Matti Breschel i sommer etapeløbet Luxembourg Rundt.

Ikke verdens største cykelløb, men dog en indikation af, at han stadig kan vinde.

Sejrene kom efter et tungt forår med styrt og skader.

Alligevel blev det en fjerdeplads ved VM i Spanien, som giver Breschel tro på, at 2015 bliver et godt år for ham.

- Det var længe siden, at jeg havde haft sådan et resultat, så det var rart med sådan en bekræftelse. Det gav selvtillid, og den slags er altid rart at have med i bagagen hen over vinteren.

Selvtilliden vil Matti Breschel bruge på nogenlunde de samme cykelløb, som han plejer.

- I første omgang brostensløbene. Så forhåbentlig en Grand Tour, måske Vueltaen og VM. Jeg håber, at jeg kan være stabil hen over hele året, men det kræver, at man undgår skader, siger han.

Den dygtige cykelrytter, som før har vundet både sølv og bronze ved VM på landevej, var godt kørende fra sæsonstarten i Qatar i februar, men en madras, som stod på en lastbil, faldt af og kastede Matti Breschel i asfalten.

Det kostede pause og en ødelagt form. Og da han kom tilbage, styrtede han også i Flandern Rundt og måtte opgive at stille op i Paris-Roubaix.

- Det var langt fra optimalt. Men jeg vandt jo Luxembourg Rundt, så det var ikke helt skidt, siger han videre.

Man mærker, at Breschel bliver lidt irriteret over spørgsmålet om, hvorvidt han styrter mere end andre.

- Jeg styrter overhovedet ikke mere end andre. Men når jeg tager en røvtur, gør jeg det med stil. Jeg er ikke en rytter, som tager dumme chancer. Omvendt så trækker jeg mig heller ikke sådan uden videre frivilligt fra en duel.

Bortset fra to sæsoner hos det hollandske Rabobank-hold, har Matti Breschel kørt hele sin professionelle karriere hos Bjarne Riis.

Man har stadig lyst til at kalde ham ung, men Matti Breschel er fyldt 30 år, han bliver far for anden gang til april, og får mere og mere ansvar på holdet.

- Jeg tror stadig, de ser mig som en drengerøv, siger han og griner sit gavtyve-grin.

- Nej, i virkeligheden har jeg fået lidt mere ansvar og til tider haft rollen som vejkaptajn. Det giver man ikke til en 22-årig, fortsætter Matti Breschel.

Hans evner til at læse cykelløbene kan formentlig komme den slovakiske superstjerne Peter Sagan til gode, for slovakken har mange gode sider og et kæmpe talent, men det er ikke de taktiske evner, han er mest kendt for.

/ritzau/

 

Dagens Gossip