Breschel genopstår da polsk supertalent vinder VM

Polakken Michal Kwiatkowski rykkede søndag eftermiddag fra talent til verdensmester, da han timede et perfekt angreb og vandt VM-guld på landevej efter 254,8 kilometer på veje omkring den spanske by Ponferrada.

Matti Breschel missede lige akkurat podiet, da han blev passeret af spanieren Alejandro Valverde på de sidste centimeter.

Breschel har tidligere vundet både sølv og bronze ved VM, og søndag viste han sig som den Breschel, danske cykelfans har sukket efter de seneste år, hvor resultaterne har været lidt tynde.

VM-løbet blev kørt i regnvejr for andet år i træk, og de seks danske cykelryttere fra Tinkoff-Saxo kørte et af de bedste VM-løb i mange år.

Michael Valgren kørte flot, og da han blev indhentet fem kilometer før mål, var Matti Breschel med i næste udbrud bag polakken Michal Kwiatkowski.

Breschel havde kræfter til at gå med, da den tidligere verdensmester Philippe Gilbert ofrede sig fuldt og helt for Greg Van Avermaet og angreb fra feltets front i jagten på Kwiatkowski fem kilometer før mål, samtidig med at Michael Valgren blev kørt ind.

Derfor lå den 30-årige Breschel pludselig i en eksklusiv gruppe med Gilbert, van Avermaet, Valverde, franskmanden Tony Gallopin og den australske forhåndsfavorit Simon Gerrans.

Breschel åbnede spurten, men blev på de sidste meter overspurtet af både Gerrans og Valverde.

Ikke desto mindre var det et tydeligt bevis på, at Breschel stadig kan køre med blandt verdens allerbedste cykelryttere.

Forinden havde Danmarks yngstemand i elitens løb, Michael Valgren imponeret endnu en gang. Som han gjorde, da han vandt DM-titlen i juni og Post Danmark Rundt i august.

Valgren var med i et stærkt udbrud, som først blev kørt ind med en håndfuld kilometer til mål. I første omgang kun af Kwiatkowski, som Valgren endda havde kræfter til følge med en kort overgang, da han kom stærkt bagfra.

Indtil den spændende finale blev løbet kørt præcis, som VM-løb plejer. En gruppe af ukendte ryttere kørte væk tidligt og skabte et stort forspring på helt op mod et kvarter.

Fra den gruppe var kørt ind, var den rød-hvide danske trøje med i al aktivitet i resten af løbet.

Christopher Juul-Jensen var med i første seriøse udbrud, som blev skabt med knapt 70 kilometer til mål.

Den 25-årige dansker røg af sted i en gruppe med blandt andre Tony Martin (Tyskland), Edvald Boasson-Hagen (Norge), Giovanni Visconti (Italien) og briten Pete Kennaugh.

Da den gruppe var blevet kørt ind, tog kun 22-årige Valgren over. Danmarksmesteren rykkede alene op til italieneren Alessandro De Marchi og franskmanden Cyril Gautier. Siden kom også hviderusseren Vasil Kiryienka op, og de fire mand holdt længe.

I øvrigt var det stortalentet fra Tinkoff-Saxo, som kører sin første sæson som professionel, der sled mest i firemandsgruppen. Det anerkendte cykelmedie cyclingnews, konstaterede, at Valgren så stærk ud og udgjorde en trussel for favoritterne.

Det kommer han måske til næste år, hvor VM køres i USA.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip