Brian forsvundet på Atlanten: Myndighederne er på bar bund

Michael Lauritsen

11 år siden

|

02/05/2013

Dagens topnyheder

Det er stadig et mysterie, hvad der er blevet af det norske sejlskib 'Lady Domina' og dets fem besætningsmedlemmer. Heriblandt 46-årige Brian Fritzner fra Danmark.

Det skriver norske VG Nett.

Den 31. marts forlod sejlbåden øen Saint Martin i det nordøstlige Caribien. Siden har der ikke været livstegn.

- Der er intet nyt om 'Lady Domina'. Vi har ikke fået nogen respons på de kald, vi har sendt ud. Der er heller ikke en kendt position på båden, og vi kan ikke søge i hele havet. Vi ved slet og ret ikke, hvor vi skal lede, siger Sandro Ventura, der er løjtnant i redningscentralen MRCC, til VG Nett.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Ifølge VG skulle turen gå fra Saint Martin til Asorene, over Atlanterhavet til Portugal og derfra til Norge.

- Søgeområdet er meget stort. Det strækker sig fra Kapp Verde til det nordlige Spanien og 483 kilometer ud i havet. Så nu må vi bare vente, siger Sandro Ventura.

Det var den 46-åriges kæreste, der slog alarm til Søværnets Operative Kommando, som herefter kontaktede de norske myndigheder.

En fransk båd er også savnet i samme område, og portugisiske myndigheder har søgt efter denne med fly og samtidig holdt øje med danskerens båd. Brian Fritzner er også efterlyst af Interpol.

Ud over Brian Fritzner savnes norske Anders Mosteid (27), Stian Abrahamsen (29) og en unavngivet norsk mand. Derudover en britisk kvinde på 34 år.