Brian Holm: Alle hold vil tilbyde Lars Bak kontrakt

Skrevet af admin

|

19/07/2014

Dagens topnyheder

Lars Bak går i disse dage og venter på, om hans nuværende hold Lotto-Belisol vil forlænge hans kontrakt, da holdet måske mister navnesponsoren Belisol og derfor - måske - står i akut pengemangel.

Den 34-årige dansker får dog ingen problemer med at få en ny kontrakt, slår hans tidligere sportsdirektør Brian Holm fast.

- Det handler kun om, hvad beløbet på kontrakten bliver. Han er den værdsatte ryttertype, som alle vil have, siger Brian Holm.

- Lars får altid kontrakt, det er mere beløbet, det handler om.

Holm hentede den stærke hjælperytter til HTC-Highroad i 2010, og Lars Bak fik rollen med at køre for sprinteren Mark Cavendish.

- Han kom fra HTC, og hans force er, når han har en sprinter at køre for. Så er han bedst. Det fandt vi ud af hos HTC. Han fik sin storhedstid hos os, da han fik en fast opgave. Alle de kilometer han har ført i front, har gjort ham til en bedre cykelrytter.

- Torsdag på 12. etape var det lige før, at han sad med de 40 bedste over stigningen. Han er blevet et nyt menneske, siger Brian Holm.

Lars Bak, som blandt andet har vundet en etape i Giro d'Italia, har også en anden kvalitet, som alle hold vil sætte pris på.

- Han er altid glad. Soigneurs og mekanikere elsker ham, for han er aldrig nogensinde negativ. Tro mig, når man vurderer ryttere, er det altid et aktiv, hvis de er positive. Samtidig er han super professionel, siger Holm.

- Han stod der altid 10 minutter før, når vi skulle træne på HTC-holdet, og var der nogle, som kom to minutter for sent, fik de en skideballe af Lars. Det er sådan noget, man kan lide. Han kan tage ansvar, når de andre har besluttet sig for ikke at beslutte noget.

Tidligere har Bak kørt for Team CSC, BankGiro Loterij og Team Fakta.

/ritzau/