Brian Holm frifindes for at krænke lille pige

Skrevet af admin

|

03/07/2014

Dagens topnyheder

Retten på Frederiksberg har torsdag eftermiddag frifundet den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm for anklagen om at have krænket en lille pige seksuelt.

Under onsdagens retsmøde kom det frem, at Brian Holm og den syvårige pige havde vidt forskellige opfattelser af, hvad der skete natten til 26. april på Holms adresse på Frederiksberg.

Læs også: Holm Efter frifindelse: Jeg er ikke bitter

Ved et næsten ni timer langt retsmøde forklarede 51-årige Holm, at han den pågældende nat kom hjem efter en bytur, hvor han var blevet så fuld, at han kastede op.

I hjemmet fandt han pigen og sin datter sovende i soveværelset, forklarede han, selvom han ikke husker ret meget fra den nat.

Læs også: Anklager fortryder ikke tiltalen mod Brian Holm

Holm måtte hoppe op i sengen til de to piger for at kunne nå sin arbejdstelefon, der lå på den side af sengen, hvor pigen sov. Han flyttede også pigen, sagde han i retten, men nægtede at have krænket hende.

Pigen har derimod forklaret til politiet, at den berusede Brian Holm blandt andet trak trusserne af hende og forsøgte at sprede hendes ben, mens han slikkede hende i øret.

Der forelå imidlertid ingen tekniske beviser, og derfor har dommeren og de to domsmænd ved Retten på Frederiksberg stået over for at skulle afgøre en sag, hvor det var påstand mod påstand.

Senioranklager Jakob Buch-Jepsen argumenterede under onsdagens procedure for, at Holm burde straffes med fængsel i 50 dage. Dog med mulighed for at gøre en del af straffen betinget.

Han henviste blandt andet til pigens forklaring til politiet samt Brian Holms dårlige hukommelse fra natten og pigens forældres påstand om, at Holm ikke på noget tidspunkt har benægtet krænkelsen over for dem.

Brian Holms forsvarsadvokat, Karoline Døssing Normann, krævede frifindelse.

Blandt andet forsøgte hun i sin procedure at så tvivl om pigens troværdighed som vidne.

Derudover har Brian Holm aldrig vist tegn på at tænde seksuelt på børn, understregede advokaten.

/ritzau/