Brian Holm: Tony Martin kan beholde trøjen længe

Tony Martin har måttet slide hårdt for at komme i den gule førertrøje i Tour de France, men med lidt held kan han beholde den i en hel uge.

Sådan lyder regnestykket fra hans sportsdirektør hos Etixx-Quick-Step Brian Holm, efter at tyskeren med sin flotte tempokørsel på 4. etapes sidste kilometer erobrede trøjen fra Chris Froome (Sky).

- Det har kostet blod, sved og tårer at komme i trøjen, så vi giver ikke slip på den lige med det samme. Nu bliver det kuperet et par dage, og så skal vi køre holdløb. Vi slipper den ikke uden videre, siger Brian Holm.

Der var gruppekram blandt Quick-Step-rytterne, da de var nået i mål på tirsdagens etape, og med et stærkt hold i ryggen skulle tyskeren kunne forsvare trøjen i de kommende dage, hvor 6. etape med sidevind formentlig er den farligste.

I holdløbet søndag er Tony Martin selv garant for, at Etixx-Quick-Step slutter oppe blandt de allerbedste, inden der så er hviledag mandag.

Brian Holm konstaterer også, at klassementfavoritternes hold ikke har den store interesse i at have trøjen på så tidligt et tidspunkt, hvilket man så, da Tony Martin stak af tirsdag eftermiddag.

- Vi kunne næsten regne ud, at Sky ikke ville jagte Tony til sidst. De er i bund og grund fornuftige mennesker, og de har ingen grund til at rode sig ind i den gule trøje allerede nu, siger Brian Holm.

Onsdag kører Tony Martin så sin første Tour-etape i gul trøje, når feltet skal ud på 189,5 kilometer fra Arras til Amiens.

/ritzau/

 

Dagens Gossip