Brian Holm: Vi stopper aldrig Tony Martin

Det lignede et vanvidsprojekt, Etixx-Quick-Step kastede sig ud på mandagens 16. etape i Tour de France, da to af holdets ryttere, Tony Martin og Julian Alaphilippe, kørte væk efter blot otte af de 209 kilometer, der skulle tilbagelægges.

Tony Martin er blandt verdens ypperste enkeltstartsryttere, og det fik han i den grad trænet, da han sad forrest af de to ryttere stort set hele vejen.

Udefra lignede det ikke et projekt, der kunne lykkes med sultne sprinterhold jagtende bagfra, men Brian Holm, sportsdirektør hos Etixx-Quick-Step, ville ikke stoppe sine eventyrere.

- Tony Martin har jo før vundet de her etaper, hvor vi ikke har troet på det og har været millimeter fra at stoppe ham, så vi stopper ham aldrig, og det er hviledag i morgen, forklarer Holm ved holdbilen efter etapen.

Han erkender, at han aldrig rigtigt troede på, at det ville holde hjem, men alligevel ville han ikke stoppe sit tyske tempomonster.

- Vi var oppe og snakke med ham nogle gange og spørge, om det virkede fornuftigt, og om han var sikker på, at han ville det der. Det ville han, lyder det fra den danske sportsdirektør.

"Nu har jeg siddet og jagtet alle de andre dage. Nu kan de få lov til at jagte mig," lød beskeden fra Tony Martin til Brian Holm.

- Han havde gode ben, og vi hyggede os sådan set bare med det, så det var fint nok, siger danskeren.

På forhånd var det klart, at finalen var for hård for sprinteren Marcel Kittel, og derfor var det meningen, at holdet ville i udbrud. At det kun blev Martin og Alaphilippe var imidlertid ikke planlagt.

- Vi havde håbet på, der ville være lidt mere aktivitet fra de andre, men de fire mand, der kørte efter, kørte ikke hurtigt nok til at komme op, og så fortsatte de to, siger Brian Holm.

Peter Sagan (Tinkoff) vandt 16. etape. Det var slovakkens tredje Tour-triumf i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip