Brian Holm: Vi var enige om, at det var en misforståelse

Brian Holm og forældrene til den syvårige pige, som han nu står tiltalt for at have krænket, var til at begynde med enige om, at episoden beroede på en misforståelse.

Det forklarer den 51-årige tidligere professionelle cykelrytter, som onsdag afgiver forklaring i sagen mod ved Retten på Frederiksberg.

- Jeg snakkede med hendes forældre om episoden flere gange. Og de sagde, at de godt vidste, at der ikke var sket noget, og at vi ville kunne klare det mellem os, forklarer Brian Holm, der optræder fattet og velformuleret.

Alligevel blev Holm og pigens forældre enige om at tale med en psykolog ugen efter det påståede overgreb, som skulle være sket natten til 26. april på Brian Holms adresse på Frederiksberg, da han i beruset tilstand kom hjem og fandt pigen i sin datters seng.

Formålet med psykologsamtalen, hvor den syvårige pige ikke var til stede, var at formulere en undskyldning til hende, så hun ikke skulle føle sig som en løgner, efter at hun havde fortalt sine forældre, at Brian Holm havde trukket hendes trusser af.

Men efter psykologsamtalen føjede pigen pludselig nye deltaljer til sin forklaring om, hvad der skete den nat, fortæller Brian Holm:

- Der blev jeg utryg ved situationen.

Pigen fortalte nu, at Brian Holm ikke alene havde hevet trusserne af hende, men at han også havde slikket hende i øret og spredt hendes ben. Derefter blev politiet involveret.

Brian Holm forklarede tidligere onsdag, at han kom fuld hjem efter en bytur 26. april og fandt pigen i sin datters seng. Han flyttede derefter pigen for at få fat i sin arbejdstelefon, som lå på den side af sengen, hvor pigen lå.

Onsdag står Brian Holm, der nægter sig skyldig, tiltalt for at have krænket pigens blufærdighed ved blandt andet have rørte hende i skridtet.

Blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år kan straffes med bøde eller fængsel i op til fire år. Dommen falder efter planen onsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip