Brian Mikkelsen: Espersens farvel åbner for nye idéer

De Konservatives politiske ordfører, Lene Espersen, har ikke fravalgt partiet ved at forlade Folketinget for at blive administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder.

Det siger partiets gruppeformand, Brian Mikkelsen.

- Det er et tilvalg af at lave noget andet, spændende nyt. Hun føler, at hun har aftjent sin værnepligt ved at være 20 år i politik på topniveau. Hun har været en markant skikkelse både i dansk politik og i Det Konservative Folkeparti, siger Brian Mikkelsen.

Lene Espersen afløses af 32-årige Daniel Rugholm, som er førstesuppleant i hendes nordjyske valgkreds. Det giver De Konservative mulighed for at at forynge folketingsgruppen med nye idéer, siger gruppeformanden.

- Det er ærgerligt, at Lene Espersen stopper, fordi hun har været en nær ven af mig og har gjort det fremragende. Men nogle ting i livets forhold kan man ikke ændre, som når en virksomhed skifter leder, eller der sker noget i familien. Så må man se, hvilke muligheder der så er, siger Brian Mikkelsen.

Lene Espersen kom i Folketinget i 1994 sammen med Gitte Seeberg og Henriette Kjær, og troen blev hurtigt døbt Kylle, Pylle og Rylle.

Under Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen var Lene Espersen justits-, økonomi- og udenrigsminister. I 2008 blev hun partiformand i stedet for Bendt Bendtsen, men veg i 2011 sædet til fordel for Lars Barfoed. Senest blev hun politisk ordfører med Søren Pape Poulsen som ny partileder.

- Stemningen i partiet er god. Vi ligger lidt bedre end valgresultatet. Når Søren Pape Poulsen er ude, bliver han ekstremt positivt modtaget. Vi har valgt en strategi, som handler om at være væk fra Christiansborg og ude hos vælgerne, siger gruppeformand Brian Mikkelsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip