Brian Mikkelsen: Vestager bliver en god bulldozer i EU

Posten som konkurrencekommissær er vigtig for hele EU-projektet.

Sådan lyder det fra De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen, der glæder sig over, at Margrethe Vestager nu efter alt at dømme er på vej mod den vigtige kommissærpost i Bruxelles.

- Hele begrundelsen for, at der er opbakning til EU, er det indre marked, og det er konkurrencekommissæren den vigtigste forkæmper for, siger han.

- Så derfor er det en vigtig post i EU. Om hun får en viceformand over sig, ved jeg ikke, men det er en vigtig post, som betyder det noget for hele EU-projektet.

Han henviser dermed til, at det sagtens kan være, at næstformændene i den nye kommission får ansvaret for at koordinere de forskellige politikområder.

Brian Mikkelsen karakteriserer Margrethe Vestager som en "bulldozer".

- Det betyder noget, at der kommer sådan en bulldozer, der kan være med til at få et frit marked igennem. Jeg tror også, at hun vil være en bulldozer dernede, siger han om den forhenværende radikale økonomi- og indenrigsminister.

- Det er godt nok 28 lande, men hun er en dygtig og kompetent politiker, så jeg vil være tryg ved at have hende som kommissær på det område, for det er de helt store virksomheder, hun skal slås med, siger han.

De Konservative leverede selv Danmarks nuværende kommissær, nemlig klimakommissær Connie Hedegaard.

Spørgsmål: Er konkurrenceposten større end Connie Hedegaards klimapost?

- Jeg synes ikke, at man kan måle det på den måde. Da Connie blev klimakommissær, var det område meget, meget vigtigt, men så kom der jo en økonomisk krise, der gjorde, at der ikke var så meget prioritering på det, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip