Brite tilfører 58 millioner kroner til FCM

Den britiske forretningsmand Matthew Benham overtager aktiemajoriteten i FCM Holding A/S - selskabet bag fodboldklubben FC Midtjylland og FCM Håndbold.

Han tilfører klubben næsten 58 millioner kroner og kommer til at sidde på 60 procent af aktierne. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

- FC Midtjylland har det, der skal til, for at blive en succesrig topklub: En imponerende talentudvikling, hvor usædvanligt mange akademispillere når førsteholdet eller bliver solgt til udenlandske klubber.

- En fodboldledelse, der drives af passion for spillet og klubben. Og endelig en stærk forankring i lokalområdet, ligesom Brentford FC, siger Benham, der også ejer fodboldklubben Brentford FC fra Englands næstbedste række.

- Finansielle problemer har i den seneste tid tvunget FCM til at sælge nøglespillere, men den trend vil jeg være med til at stoppe.

- Jeg er overbevist om, at vi kan skabe en sund og bæredygtig topklub - ikke ved at bruge flere penge end andre klubber, men ved at være klogere og mere effektive, siger briten.

En række eksisterende aktionærer tilfører desuden FCM yderligere næsten 10 millioner kroner, står der i fondsbørsmeddelelsen.

Benhams investering betyder, at FCM har købt transferrettighederne til alle klubbens superliga-spillere tilbage fra lokale spillerinvest-selskaber. Det koster FCM lidt over 22 millioner kroner.

FCM vælger desuden at droppe klubbens projekt med et fodboldakademi i Indien. Det koster FCM 1,4 millioner euro, svarende til 10,5 millioner kroner, at komme ud af den aftale med Dempo Global Corporation Pte. Ltd., der er aktionær i FCM.

- Aftalerne bidrager til, at vi får visket tavlen ren. Den nye kapital gør det muligt for FCM at indfri gæld og blive fritaget fra kontraktlige forpligtelser, som ikke længere er i klubbernes bedste interesse.

- Vi er nu i en position, hvor vi kan skabe en sund virksomhed, som kan blive en magtfaktor i dansk fodbold og håndbold. Dette er en rigtig god dag for FC Midtjylland og FC Midtjylland Håndbold, siger bestyrelsesformand Johnny Rune fra FCM Holding.

Matthew Benham har ifølge FCM investeret over 400 millioner kroner i Brentford, og ambitionen er at få klubben i Premier League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip