Brite vinder prisen som Europas bedste skuespiller

Den britiske veteran Timothy Spall vinder en European Film Award som Europas bedste mandlige skuespiller i 2014 for sin hovedrolle som den excentriske britiske maler J.M.W. Turner i filmen "Mr. Turner".

Dermed slår Spall, der også vandt prisen som bedste mandlige hovedrolle ved filmfestivalen i Cannes, blandt andre sin svenske kollega Stellan Skarsgård, der var nomineret for sin rolle som Seligman i Lars von Triers "Nymphomaniac Director's Cut".

De andre nominerede i kategorien, der måtte gå tomhændet hjem fra prisuddelingen i Letlands hovedstad, Riga, var Brendan Gleeson, Tom Hardy og Aleksej Serebjrakov.

Franske Marion Cotillard vinder en European Film Award som Europas bedste kvindelige skuespiller i Dardenne-brødrenes "To dage, en nat", hvor hun desperat prøver at overbevise sine kolleger om at afgive en bonus, så hun kan beholde sit job.

Cotillard, der har vundet en Oscar for at spille Edith Piaf, slår dermed blandt andre sin landsmand Charlotte Gainsbourg, der var nomineret for sin rolle som den seksuelt udfarende Joe i Lars von Triers "Nymphomaniac Director's Cut I & II".

Tidligere lørdag aften måtte danske Jon Bang Carlsen se sin tyske kollega Marc Bauder løbe med prisen for årets bedste europæiske dokumentarfilm.

Bauders film om bankverdenen i Frankfurt "Master of the Universe" slog Jon Bang Carlsens "Just the Right Amount of Violence" og fire andre film i dokumentargenren.

Den polskfødte Pawel Pawlikowski vinder en European Film Award som Europas bedste instruktør i 2014 for sin polske film "Ida" om den unge Pige, som i efterkrigstidens kommunistiske Polen vil gå i kloster som nonne, da hun erfarer, at hun er jøde.

Pawlikowski betegner det som en stor ære at modtage prisen af den norske skuespiller Liv Ullmann. Han slog blandt andre svenske Ruben Östlund, der var nomineret for "Force Majeure".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip