Briter bekræfter mindre farlig form for fugleinfluenza

De britiske myndigheder bekræfter efter laboratorietest tirsdag, at det nyligt konstaterede udbrud af fugleinfluenza i Yorkshire er af typen H5N8, som regnes blandt de mindre alvorlige udgaver af den ellers frygtede virus.

De britiske sundhedsmyndigheder oplyser på baggrund af de seneste test, at faren for mennesker fortsat "er meget lav".

- Sundhedsstyrelsen siger, at der ikke er nogen fødevarerisiko for forbrugerne, siger en talsmand.

Briterne afviste allerede mandag, at der skulle være tale om den dødelige variant H5N1, som skabte frygt verden over i midten af 00'erne, hvor virussen medførte over 100 dødsfald, primært i asiatiske lande.

Myndighederne oplyste mandag, at man ville aflive cirka 6000 ænder på den smittede farm, og at man har oprettet en spærrezone med forbud om transport af fjerkræ og deres efterladenskaber i en radius på 10 kilometer fra stedet.

Fugleinfluenza smitter primært mellem fjerkræ og inficerer kun i sjældne tilfælde mennesker. En talsmand fra de britiske sundhedsmyndigheder, NHS, oplyser, at de fleste former for fugleinfluenza er ufarlige for mennesker.

Tilfældet er det første i Storbritannien siden 2008, hvor virussen blev fundet på en kyllingefarm i Banbury, der ligger mellem Birmingham og London i det sydlige England.

Søndag blev et udbrud af stærkt smitsom fugleinfluenza konstateret i Holland, hvor myndighederne har indført et midlertidigt forbud mod transport af fjerkræ og æg.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip