Briter står til vand om ørerne: Raser over regeringen

Lokale briter træder selv til og kæmper mod de massive oversvømmelser, der hærger det sydlige England, fordi de mener, at regeringen har fejlet med at sætte ind med hjælp.

For at imødegå kritikken af regeringens manglende handlekraft er premierminister David Cameron og flere af hans ministre taget til de kriseramte områder for at bese skaderne.

Cameron oplyste tirsdag på et pressemøde, at han har aflyst et besøg i Israel i næste uge, så han kan tage hånd om oversvømmelserne.

Forsvarsminister Philip Hammond er tirsdag blevet konfronteret af en vred indbygger fra Wraysbury - en landsby sydvest for London, hvor vandstanden i Themsen er steget støt siden weekenden.

Su Burrows, der har meldt sig frivilligt til at holde opsyn med oversvømmelserne, trygler foran rullende tv-kameraer Hammond om at få militær hjælp til at fordele sandsække.

- Undskyld, jeg bliver lidt emotionel. I øjeblikket er der 100 mennesker fra denne landsby, der arbejder sammen. Og ingen af dem er fra miljøagenturet, ikke en eneste, siger hun til Hammond på Sky News tv.

- I 48 timer har vi arbejdet med at evakuere folk og risikeret vores liv ved at gå ud i vandmasser, der når højere op end mit hoved. Hvad skal det tage, før du forstår, at vi er i seriøs nød, spørger hun ministeren.

En noget overrumplet Hammond garanterer hende, at en militær- og politioperation er sat i gang for at aflevere sandsække og tilføjer:

- Jeg troede, at de ville være her nu.

Han siger, at 1600 mand er på standby og klar til at assistere.

Tidligere har Hammond forsikret, at regeringen "har styr på situationen", men sagde bagefter, at myndighederne ikke kan "forhindre naturens gang".

Indbyggere har klaget over, at deres evakuerede hjem er blevet plyndret. Mange huse i Wraysbury og de omkringliggende byer er over en million pund værd.

Flere end 1000 mennesker har været tvunget til at flygte fra deres hjem, efter at England har oplevet den vådeste januar siden 1766.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip