Briterne gør tvangsægteskaber ulovlige

Det blev mandag gjort ulovligt at tvinge kvinder, mænd og børn ind i ægteskaber i Storbritannien, og den britiske regering optrappede en kampagne for "britiske værdier" omkring frihed og ligestilling for at imødegå kritikere, der har kaldt den for "eftergivende" i forhold til ekstremisme.

En ny lov betyder, at personer, der har skylden for tvangsægteskaber, kan idømmes fængselsstraffe i op til syv år. Det er ligeledes strafbart at tvinge en britisk statsborger ind i ægteskab uden for Storbritannien.

Frem til i dag har britiske domstole haft muligheden for at udstede civile retskendelser for at hindre personer i at blive tvunget ind i ægteskaber, men det er første gang, at det er blevet en del af straffeloven.

Den nye linje skal styrke regeringen forud for parlamentsvalget næste år, og det skal skabe mere klarhed i et multikulturelt Storbritannien, hvor indvandring fra navnligt ikke-kristne lande stiger.

Kun få lande har kriminaliseret tvangsægteskaber. Blandt dem er Tyskland, Østrig, Belgien, Cypern, Malta og Danmark.

Indenrigsminister Theresa May siger, at tvangsægteskaber i den britiske offentlighed bliver opfattet som en form for vold mod kvinder, mænd og børn, og som en alvorlig krænkelse af menneskerettighederne.

- Tvangsægteskaber er en tragedie for hvert eneste offer, og i sagens natur er der mange ukendte tilfælde, siger ministeren videre og bebuder et stort fremstød og en stor konference mod tvangsægteskaber i London senere i år.

Tidligere undersøgelser tyder på, at der årligt bliver indgået mellem 5000 og 8000 tvangsægteskaber i England.

Den nye lov er endnu ikke indført i Skotland og Nordirland.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip