Briterne køber færre Volkswagen-biler efter skandale

Efter at dieselskandalen hos den tyske bilfabrikant Volkswagen brød ud i slutningen af september, blev der i oktober solgt næsten ti procent færre VW-biler i Storbritannien sammenlignet med samme måned sidste år.

Det siger den britiske forening for motorfabrikanter og -sælgere (SMMT) i en udtalelse torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der var 13.970 nye registreringer af Volkswagen-køretøjer i oktober, hvilket er et fald på 9,84 procent, hvis man sammenligner med salget i oktober sidste år.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var det ikke kun Volkswagen, der fik et hak i tuden i sidste måned. Der blev også registreret et fald hos Ford, Citroën, Nissan og General Motors Vauxhall-mærke.

Det er ifølge tallene især dieselbilerne, det går sløjt for.

I Storbritannien faldt antallet af nye registreringer af dieselbiler i alt 2,1 procent fra oktober sidste år til oktober i år. Til sammenligning faldt det samlede antal nye bilregistreringer med 1,1 procent.

Benzinbiler har oplevet et fald på 0,9 procent.

Ifølge VW-importselskabet SMC i Danmark er salget af biler steget med 0,75 procent i oktober måned.

Nyhedsredaktøren på FDM's blad Motor, Torben Arent, siger til DR, at salgstallene i oktober er udtryk for, hvordan købelysten var inden oktober måned. For de fleste købte biler i oktober blev bestilt længe før, dieselskandalen brød ud i september.

- Det er altså for tidligt at sige noget om salgseffekten, siger han til DR Nyheder.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip