Briternes hestekur fortsætter trods lys forude

Den uventede gode økonomiske vækst i Storbritannien i år ventes ikke at få landets finansminister, George Osborne, til at tø op på den stramme økonomi.

Torsdag fremlægger han i parlamentet i London sin efterårserklæring, og analytikere i den britiske hovedstad venter, at finansministeren vil sige, at Storbritannien skal fortsætte med den stramme økonomi for at rydde op.

Onsdag sagde premierminister David Cameron også, at regeringen fastholder den stramme kurs for at slippe af med statens underskud i 2018, hvorefter briterne kan begynde at betale deres gæld.

- Vi har arbejdet med en langsigtet plan, og det, I vil høre i efterårserklæringen, er næste skridt i denne langsigtede plan. En langsigtet plan, som skal vende landet, få os ud af vore besværligheder med gæld og underskud og i stedet sikre arbejdspladser og fremskridt for hele folket, sagde Cameron til BBC.

Finansministeren fremsætter hvert år to erklæringer i parlamentet om status for økonomien, og efterårserklæringen er den anden i år.

Her vil Osborne præsentere parlamentet for budgetkontorets (OBR) seneste prognoser.

Analytikere venter, at OBR vil fordoble sin vækstprognose for 2013. I marts lød den på en vækst på 0,6 procent.

I oktober hævede Den Internationale Valutafond (IMF) sin vækstprognose for Storbritannien til 1,4 procent i år og 1,9 procent næste år.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip