British Airways åbner ny rute mellem Billund og London

Der er godt nyt for rejseglade jyder, som skæver mod London, når de skal planlægge flyrejser.

Til maj næste år åbner British Airways en ny rute mellem Billund og London Heathrow, der er Europas suverænt største lufthavn og British Airways' primære trafikknudepunkt.

Ruten indvies, når et af de nyrenoverede Airbus A320-fly lander i Danmarks næststørste lufthavn 3. maj, og billetten ventes at koste fra 305 kroner.

Det drejer sig om 11 ugentlige afgange fra Billund til London, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef for British Airways, har det længe været et ønske at udvide rutenettet til også at inkludere en rute fra Jylland til London Heathrow.

- Vi er glade for, at vi fremover også kan tilbyde vestdanskere en direkte rute til London Heathrow, som både er en eftertragtet forretnings- og shopping-destination, og et vigtigt knudepunkt for rejsende, der skal videre ud i verden, siger Peter Rasmussen.

Han understreger, at rejsende med den nye rute kan drage fordel af det store transfernetværk, der blandt andet kan tage dem videre til San Francisco, Cape Town, Buenos Aires, Madrid eller Nice.

Hos Billund Lufthavn er man glad for den nye samarbejdspartner.

- Vi har i mange år arbejdet hårdt på at få flere afgange til London, da det er en meget eftertragtet rute blandt vestdanskerne, siger Kjeld Zacho Jørgensen, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Flyet mod Heathrow afgår klokken 11.25, hvilket er tids nok til at nå eftermiddagens afgange mod Nordamerika. Aftenflyveren afgår fra Billund klokken 18.40.

Den nye rute er led i det britiske luftfartsselskabs udviklingsstrategi, der blandt andet byder på flere udvidelser i Norden.

Ifølge branchemediet check-in.dk er der tale om, at Billund Lufthavn "for alvor er rykket et trin op i den europæiske lufthavnselite".

London Heathrow er den største lufthavn i Europa og den tredjestørste i verden med sine 73 millioner passagerer årligt. Lufthavnen ligger i den vestlige del af den britiske hovedstad 23 kilometer fra centrum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip