Britisk avis: Schmeichel bedre end Beckham

Peter Schmeichel var en bedre fodboldspiller i Premier League end David Beckham.

Det mener den anerkendte engelske avis The Telegraph.

Avisen har sat et ekspertpanel bestående af ni forskellige fodboldeksperter til at vurdere de 100 bedste spillere i Premier Leagues 22 år lange historie.

Premier League blev etableret fra sæsonstart i sommeren 1992, så ældre spillere tæller ikke med.

De ni eksperter når frem til, at den tidligere danske landsholdsmålmand Peter Schmeichel er nummer 13. Dermed er Schmeichel bedre end eksempelvis den store engelske stjerne, David Beckham, som er nummer 21.

En af begrundelserne for at vælge Peter Schmeichel så højt er blandt andet, at der skal en god målmand til for at vinde mesterskaber.

Manchester United vandt blandt andet fem mesterskaber og en Champions League-titel med danskeren på mål.

- Manager Alex Fergusons desperate forsøg på at finde Schmeichels afløser taler også for sig selv, lyder en anden begrundelse med henvisning til, at der fra Schmeichels farvel i 1999 gik seks år, før Ferguson med Edwin van der Sar igen havde en verdensklassemålmand i buret.

Schmeichels tidligere holdkammerat Ryan Giggs får hæderen som Premier Leagues bedste spiller gennem de 22 år, der er gået siden den første kamp i Premier League.

Giggs nåede at spille 632 kampe i Premier League og lavede i alt 109 mål.

Franskmanden Thierry Henry blev kåret som den næstbedste foran Roy Keane, Alan Shearer og Paul Scholes.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip