Britisk gidsels kone forsøger forgæves at få fat i IS

Konen til briten Alan Henning, der er taget som gidsel af Islamisk Stat (IS), appellerer nu i et offentligt brev om, at gidseltagerne slipper hendes mand fri.

Barbara Henning skriver ifølge BBC, at hun har forsøgt at skabe kontakt til IS uden at få noget svar.

Alan Henning blev kidnappet af folk fra den militante gruppe i december sidste år.

- Jeg beder om, at de folk, der tilbageholder Alan, reagerer på mine beskeder og kontakter mig, inden at det er for sent. Når de hører denne besked, bønfalder jeg folkene fra Islamisk Stat om at løslade min mand, Alan Henning, lyder det i brevet.

Alan Henning arbejdede som taxachauffør i Storbritannien, inden han rejste til Syrien, hvor han fungerede som nødhjælpsarbejder.

Ifølge britens kone var han i gang med at uddele mad og vand til nødlidende, da han blev taget til fange.

- Alan er en fredelig og uselvisk mand, der forlod sin familie og sit job som taxachauffør i Storbritannien for at køre en konvoj hele vejen til Syrien med sine muslimske kolleger og venner for at hjælpe dem, der har mest brug for det, skriver Barbara Henning.

- Jeg kan ikke se, hvordan det kan hjælpe nogen stat at lade en mand som Alan dø, fortsætter hun.

Islamisk Stat fremsatte en dødstrussel mod Alan Henning, da gruppen offentliggjorde en videooptagelse, hvor briten David Haines blev halshugget.

Ifølge IS betaler gidslerne prisen for den britiske udenrigspolitik. Storbritannien er blandt andet en del af en international koalition, som anført af USA forsøger at svække den militante gruppe.

IS kontrollerer store områder i både Irak og Syrien.

/ritzau/