Britisk kemilærer får seks års fængsel for IS-hjælp

En britisk gymnasielærer i kemi har fået seks års fængsel for støtte til Islamisk Stat i Syrien og for selv at forsøge at rejse til landet.

Den 30-årige blev pågrebet af politiet for to år siden, og torsdag faldt straffen ved en domstol i London.

Jamshed Javeeds familie forsøgte angiveligt at forhindre den 30-årige lærer i at rejse, og de gemte blandt andet hans pas.

Læreren, som har undervist på et gymnasium i Bolton, var ifølge politiet i Manchester "fast besluttet på at gennemføre sin plan".

Javeed blev sidste år dømt efter en britisk terrorlov, da han ved en domstol i London erkendte sig skyldig i at bistå andre til at begå terror og for at forberede en rejse til Syrien.

Ifølge britiske myndigheder menes i omegnen af 500 briter, hvoraf de fleste med muslimsk baggrund, at være rejst til Irak og Syrien for at kæmpe.

Ifølge regeringen i London udgør enhver hjemvendt kriger en potentiel fare for landets sikkerhed.

Et familiemedlem til gymnasielæreren havde i august 2013 undret sig over, at Jamshed Javeed ændrede adfærd.

Nogle måneder senere fortalte han til familien, at han havde købt udstyr til både sig selv og andre Islamisk Stat-militante, og at han var parat til at rejse til Syrien.

Den 30-årige havde blandt andet købt tøj, batterier, opladere og kommunikationsudstyr som hjælp til de militante islamister.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip