Britisk mand smittet af ebola i Sierra Leone

En britisk statsborger er blevet smittet af den dødbringende ebola-virus i Sierra Leone. Manden, der bor i det vestafrikanske land, er blevet testet positiv for virussen, oplyser de britiske sundhedsmyndigheder.

Han er den første brite, som er blevet smittet med ebola under det aktuelle udbrud af sygdommen. Det vides ikke, om de britiske myndigheder vil evakuere manden.

Dødstallet er siden udbruddet begyndte i det vestlige Afrika nu oppe på 1427. Sierra Leone er sammen med Guinea og Liberia hårdest ramt, men i Nigeria har der også været enkelte dødsfald.

Verdenssundhedsorganisationen WHO skønner, at det sandsynligvis vil tage seks til ni måneder at bremse epidemien. Hjælpeorganisationer, blandt andet Læger uden Grænser, har advaret om, at sygdommen nu er ude af kontrol.

Fredag meddelte Elfenbenskysten, at det har lukket sine grænser til Liberia og Guinea for at forhindre smittede i at bringe sygdommen ind i landet. Og lørdag beordrede Filippinerne en styrke på 115 soldater hjem fra en fredsbevarende mission i Liberia.

De første tilfælde af ebola-ramte blev opdaget i afsidesliggende områder i Guinea. Derfra spredte sygdommen sig til større byer, og den seneste tid er mange bukket under for epidemien i Liberias hovedstad Monrovia.

Der findes endnu ingen sikker kur mod ebola. Men en amerikansk læge og en sygeplejer, som blev smittet i Liberia, blev tidligere i denne uge udskrevet fra et hospital i USA efter at have fået en medicin som er på prøvestadiet.

Derimod døde en spansk præst, som også blev smittet i Liberia, efter at have modtaget behandling med den samme eksperimentelle medicin.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip