Britisk minister smider håndklædet: Blottede sig for reporter

Storbritanniens premierminister, David Cameron, havde nok håbet, at denne weekend skulle være fyldt med gode, konservative budskaber fra Det Konservative Partis kongres, der begynder søndag i Birmingham.

Men i stedet har weekenden indtil videre udviklet sig til lidt af et mareridt for Cameron og hans regering.

Lørdag aften meddelte minister for civilsamfund, den konservative Brooks Newmark, at han trækker sig fra regeringen, efter at avisen The Sunday Mirror søndag bringer en saftig historie om den 56-årige Newmark, der er gift og far til fem.

Ifølge avisen har han sendt en række billeder af seksuel karakter til en af avisens journalister, der på et socialt medie skabte kontakt med ham og udgav sig for at være en ung kvinde.

- Jeg har besluttet at trække mig som minister, efter at jeg er blevet gjort opmærksom på en historie, der trykkes i en søndagsavis, siger den 56-årige Brooks Newmark lørdag aften i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne anmode om, at min families privatliv bliver respekteret. Jeg forbliver en loyal støtte af regeringen og dens langsigtede økonomiske planer for at skabe resultater for det britiske folk, tilføjer han.

Det mangeårige parlamentsmedlems opsigelse sker kun få timer efter, at en anden konservativ profil valgte at forlade partiet. Det drejer sig om parlamentsmedlemmet Mark Reckless, der skifter til det EU- og indvandrerskeptiske parti Ukip. Han fortalte om sin beslutning på tv.

Personsagerne har overskygget de politiske mærkesager, som David Cameron skulle have brugt til at skyde genvalgskampagnen frem mod næste års parlamentsvalg i gang.

Downing Street nummer 10, premierministerens kontor, oplyser, at David Cameron har accepteret Brooks Newmarks tilbagetræden, og at Rob Wilson bliver ny minister for civilsamfund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip