Britisk minister vil have endevendt sag om dopinglæge

03/04/2016 12:06

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den britiske sportsminister John Whittingdale er "chokeret og dybt bekymret" over den britiske avis The Sunday Times' afsløring af lægen Mark Bonar, der ifølge avisen har udskrevet doping til omkring 150 sportsfolk.

Whittingdale kræver nu en uafhængig undersøgelse af sagen omkring Mark Bonar.

Det skal blandt andet undersøges, om Det Britiske Antidopingagentur, Ukad, undlod at reagere, da antidopingagenturet første gang blev gjort opmærksom på lægen for to år siden.

- Sportsfans skal kunne stole på, at det, de kigger på, er ægte og fair.

- Jeg er meget taknemmelig over den undersøgende journalistik, som er foretaget af The Sunday Times, der har bragt disse ting frem i lyset, siger John Whittingdale i en udtalelse.

- Jeg har bedt om en hurtig og uafhængig undersøgelse af, hvad der blev gjort, da man første gang blev gjort opmærksom på disse beskyldninger. Og hvad vi kan gøre for at sikre, at britisk sport forbliver ren.

- Der er ikke plads til at tage det med ro i kampen mod doping, og regeringen er allerede i gang med at se på, om den nuværende lovgivning er god nok.

- Hvis der er behov for strengere straffe, så tøver vi ikke med at handle, siger sportsministeren.

Det Britiske Antidopingagentur, Ukad, skriver på sin hjemmeside, at man ligesom sportsminister John Whittingdale er "chokeret og dybt bekymret" over historien i The Sunday Times.

Ukad bekræfter, at man i 2014 blev gjort opmærksom på Mark Bonar, men at der dengang ikke var tilstrækkeligt med beviser til at indlede en sag.

/ritzau/